About Us

Μη κερδοσκοπικό σωματείο προώθησης της Ελληνικής Γλώσσας , Φιλοσοφίας, και της Ελληνικής παράδοσης.

Δύο χρόνια ζωής μετρούν οι Μικροί Περιηγητές του πολιτισμού, ο νέος Σύλλογος που δημιουργήθηκε έτσι απλά από μια παρέα ένα μεσημέρι Σαββάτου...
 
"... Ημασταν όλη η παρέα μαζεμένη όπως το συνηθίζουμε στη μικρή κουζίνα του σπιτιού μου στη Σαρανταπόρου" μας λέει η κα Αννα Κουσιορή. "Εκεί μου ήρθε η ιδέα και όλοι την αγκάλιασαν αμέσως σαν να την περίμεναν από καιρό".
 
Το πρώτο στέκι του Συλλόγου παρέμεινε για τα πρώτα δύο χρόνια το σαλόνι του σπιτιού της κας Κουσιορή όπου 17 παιδιά μαζεύονται για μάθημα Αρχαίων Ελληνικών.
 
"Η ιδέα του Συλλόγου ήταν αποτέλεσμα ανάγκης της ψυχής μου και αγάπης για την Ελλάδα με στόχο όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν σωστά και να αγαπήσουν τον θησαυρό αυτόν που λέγεται Ελληνική γλώσσα, κάτι που εγώ στερήθηκα στα παιδικά μου χρόνια μεγαλώνοντας εκτός συνόρων στην Χειμάρα, το άπαρτο κάστρο του Ελληνισμού όπου γεννήθηκα".
Ο Σύλλογος παίρνει νομική υπόσταση στις 8/11/2013 αποκτά χώρο σε μία όμορφη μονοκατοικία της Σαρανταπόρου στο νούμερο 25 στο Χολαργό, αριθμεί 50 ενήλικα μέλη και διοικείται από επταμελές Δ.Σ. με πρώτη Πρόεδρο την κα Αννα Κουσιορή και τους Πέτρο Αρμάο, Ειρήνη Βενιέρη, Μαρία Φιλίππου, Νατάσσα Σιαμάνη, Γιάννη Διαγγελάκη, Βανέσσα Μπελλισάριο. 
 
ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 
1. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΣΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
 
ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ.λπ.
 
2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
 
3. ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο χώρο:
1. ΑΡΧ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΩΝ (από Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ) & ΕΝΗΛΙΚΩΝ
2. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  (από Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ) & ΕΝΗΛΙΚΩΝ
3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ με τον κ ΛΕΚΑΚΗ κάθε Τετάρτη
4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (παιδιά ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)
5. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ (παιδιά & ενήλικες)
6. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
7. ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ
8. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ (παιδιά & ενήλικες)
ΦΙΛΑΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
 
Πριν δύο μήνες ο Σύλλογος ξεκίνησε σε συνεργασία με την "ΣΧΕΔΙΑ" σεμινάρια κεραμικής στους άστεγους της Αθήνας προσφέροντας τα υλικά και τη δασκάλα κα Αγγέλικα Κογεβίνα μία ιδέα της ίδιας η οποία συμμετέχοντας στη δράση προσφέρει δωρεάν τα μαθήματα. 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
 
Μέσα στο 2014 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εκδρομές οι τρεις από αυτές σε συνεργασία με τον κ. Λεκάκη.
 
"Θέλω να αναφέρω ιδιαιτέρως την παρουσίαση των παιδιών μας του τμήματος "Φιλοσοφία με τα παιδιά" σε εκπαιδευτικό συνέδριο δασκάλων Δημοτικού στη Λιβαδειά με το δρώμενο "Τι ειναι η ευτυχία" κι εδώ να πω πόσο υπερήφανη αισθάνομαι γιατί τολμώ να πω ότι είμαστε το μοναδικό τμήμα φιλοσοφίας με παιδιά στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη αυτό γίνεται από το 1970 και στην Ιαπωνία δαπανώνται πάνω από 1,5 δις το χρόνο για να μάθουν τα παιδιά Ελληνική Φιλοσοφία. Γι αυτή τη δραστηριότητα με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Σχολική Σύμβουλο κα Λούλα Κατσίφη και την Αννα Ντίντη την εξαιρετική μας δασκάλα" δήλωσε η κα Κουσιορή.
Άλλες δράσεις μέσα στη χρονιά που μόλις έφυγε ήταν η παρουσίαση του Συλλόγου στη γειτονιά με ένα υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής και κεραμικής παράλληλα με ομιλία για τον Υμηττό από τον κ. Λεκάκη ενώ τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε η ομιλία του ίδιου ομιλητή με θέμα: "Η επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο και στο περιβάλλον" στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στο Δημαρχείο Χολαργού με μεγάλη επιτυχία.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 
ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 25 ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 

 

History of project

In this part you can describe the project's history and give reasons for its creation. It is convinient to mention project milestones and honor participating people.